Ana Sayfa Muhasebe Büro tescili olan mali müşavirler ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Büro tescili olan mali müşavirler ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Serbest çalışan meslek mensupları ticari faaliyette bulunabilir mi?

    526
    0

    Büro tescil belgeli kayıtlı mali müşavirim ticari faaliyette bulunabilmek için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Ticari faaliyet yaparsam kapattığımda tekrar mali müşavirlik yapabilir miyim? Açtığım işyerinin muhasebesi ve vergi dairesi işlemlerinin yapabilir miyim?

    Serbest çalışan meslek mensupları ticari faaliyette de bulunamaz. (3568 SK md. 45)

    Büro faaliyetini sonlandırır sanız ticari faaliyette bulunabilirsiniz.

    Ticari faaliyette bulunulması halinde sadece GV mükellefiyeti için VD den şifre alarak beyannameler gönderilir. Kendi defterini tutabilir. Ticari faaliyet sona erdikten sonra Mesleki faaliyette bulunulur.

    Mali müşaviri olduğum şirket personel işlemleri ile ilgili tüm hizmetleri insan kaynakları firmasından alıyor. Aracılık sorumluluk sözleşmemiz olduğu için ayrıca vergi dairesinden de şifre alamıyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Ayrıca şifre alamaz. Şifre alabilmesi için Bordrosunda meslek mensubu olması gerekir.

    VUK 340 nolu Genel tebliği inceleyiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMUH-SGK Uygulamasında SGK Tarafından Verilen Cezalar Nelerdir?
    Sonraki İçerikKDV tam istisna sonrası oluşan kur farkları KDV’ye tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz