Ana Sayfa Mevzuat Üreticinin Elinde Kalan Kurbanlıkları ESK Alacak

Üreticinin Elinde Kalan Kurbanlıkları ESK Alacak

Elde Kalan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak,

557
0

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizin mağdur edilmeyeceğini ve ESK’nın elde kalan hayvanları alacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ”Bu sene 1,2 milyon büyükbaş, 3,6 milyon küçükbaş kurbanlığımız var. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız.

Canlı ağırlık tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu 400 kg ve üzeri olan, besi kondisyonu yüksek, erkek kasaplık sığırların canlı alım birim fiyatı,19,00 ₺ olarak;

Canlı ağırlık tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu 320-399 kg arası olan, besi kondisyonu yüksek, erkek kasaplık sığırların canlı alım birim fiyatı 18,00 ₺ olarak;

II. ve III. kalite dişi kesimlik sığırlar ise canlı olarak alınmayıp, Kurumumuz mevcut cari alım kriterleri ve fiyatları ile satın alınacaktır”

Küçükbaş hayvanlarda tokluk firesi düşülmeksizin tokluların canlı kilogramını 17,00 liradan alınacağını belirten Bakan Pakdemirli “Koyunlar 15,00 ₺/canlı kg, keçiler ise 13,00 ₺/canlı kg fiyat üzerinden satın alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Alım fiyatları ve diğer detayların bugün ESK tarafından duyurulacağını belirten Pakdemirli “Kesime getirilecek elde kalan kurbanlık hayvanların, Tarım İl Müdürlüklerince hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı. (T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı duyurusu 2.8.2020

 


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı 2.8.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAmbalaj malzemesi üretenler Gekap beyannamesi vermeli midir?
Sonraki İçerikYıllık ücretli izinde olan bir çalışana izin günleri için yol ücreti ve yemek ücreti ödenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz