Ana Sayfa Muhasebe Muhasebesini devir ettiğim mükellefin gelir vergisi beyannamesini ben mi yoksa yeni SMMM’mi...

Muhasebesini devir ettiğim mükellefin gelir vergisi beyannamesini ben mi yoksa yeni SMMM’mi verecek?

Muhasebesini devir ettiğimiz mükellefin gelir vergisi beyannamesini biz mi yoksa yeni SMMM’mi verir?

520
0

Mükellefimize ulaşamadığımızdan dolayı kendisinin resmi defterleri elimizde kalmıştır. Bizde taşınma aşamasında olduğumuz için bu defter ve belgeleri ne yapmamız gerekiyor?

Belgeleri sahibine teslim edene kadar siz muhafaza etmeniz gerekir. Defter ve belgeler tutanak ile teslim edilir. Aksi durumda sorumlu olursunuz.

31.12.2019 tarihinde defter belgeleri iade ettim. 01.01.2020 tarihinden itibaren defterleri tutan meslektaşımız 2020 Mart ayında verilmesi gereken 2019 yılı gelir vergisi beyannamesini vermeyi unuttu. 2019 gelir vergisi beyannamesinin verilmemesinden doğacak cezada benim sorumluluğum var mıdır?

2019 Yılı yıllık Gelir vergisi beyannamesini ve 2019 4. dönem Geçici vergi beyannamesini sizin vermeniz gerekirdi. Verilmeyen beyannameyi pişmanlık ile vermenizi öneririz. Sorumluluk size aittir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşletme devirlerinde alınan devir ücreti için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

Şirket birleşmelerinde devir olunan şirketin tescilli sermayesi kadar mı sermaye artırımında bulunmalıyız?

Muhasebecilik ve Müşavirlik Ücretine İlişkin Tanım ve Kurallar

Önceki İçerikAvukatlar mahkemeden aldıkları ücretler için serbest meslek makbuzu düzenlemeli midir?
Sonraki İçerikKamu İhale İlanları 27 Haziran 2020 Cumartesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz