Turizm Organizasyon faaliyetinde bulunun bir firmanın, müşterisi için yaptığı tekel ve alkol vs. giderlerini müşterisine fatura edebilir mi?
Fatura düzenlenir ve KDV hesaplanır.
Kurumumuz Youtube, Workshop siteleri, Patreon, Udemi vb. uygulamaları kullanarak ücretli seminerler düzenlemek için çalışmalar yapmaktadır. Ücretli seminerleri düzenleyebilirsek, seminere katılım gerçekleştiren kişilerin ödeyeceği bedel karşılığı aynı zamanda bir vakıf olduğumuzdan bağış makbuzu olarak mı düzenlenmeli yoksa döner sermaye işletmesinden fatura mı kesilmelidir? Eğer ücretli seminer karşılığı fatura kesilirse KDV oranı ne olmalıdır?
Alınan bedel için fatura düzenlenmeli ve %18 KDV hesaplanmalıdır.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
Faktoring firmasının tarafımıza düzenlediği KDV’siz masraf faturasını müşterimize yansıtma faturasını KDV’siz olarak düzenleyebilir miyiz?
KDV4 mükellefiyeti olan bir kişi düzenlediği yansıtma faturasını KDV4 beyannamesinde bildirecek midir?
Damga Vergisi yansıtma faturası KDV beyannamesinde gösterilecek mi?