Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan bir kişi 2 günlük rapor alırsa raporlu günlerin...

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan bir kişi 2 günlük rapor alırsa raporlu günlerin ücretini işveren ödeyebilir mi?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan firmada işveren tarafından raporlu olunan süre ödenir mi?

906
0

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan firmada bir personel 2 günlük rapor için kesinti yapılır mı? Yoksa işveren tarafından raporlu olunan süre ödenir mi?

İŞ-KUR mevzuatı ve uygulamalarına göre kısa çalışma ödeneği alanların SGK’dan geçici iş göremezlik ödeneğinin başlaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneğine konu olan sağlık raporunun başladığı tarih itibarıyla kısa çalışma ödeneği kesilmektedir.

Bu dönem içerisinde sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenen istirahat raporlarına gerekli müstahaklık şartlarını taşımaları hâlinde, SGK tarafından geçici iş görmezlik ödeneğinin ödenmesi gerekmektedir. Rapor parası ise 3 günden sonra Sgk tarafından ödenmektedir.

İş kanunda ise Geçici iş göremezlik; İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir. Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir.” Denilmektedir.

Bu yasal nedenle tutar 27 kod ile eksik gün bildirimi yapılarak iş veren tarafından ödenmesi gerektiği ve bu 2 günlük süreye istinaden sigortalı adına sigorta priminin S.G.K ‘ya bildirilmesi gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği desteği biten bir firma ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir mi?

Nakdi ücretsiz izin desteği başvurusu için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak gerekiyor mu?

Kısa çalışma ödeneği süresini ve başvuru yaptığımız personel sayısını değiştirebilir miyiz?

Önceki İçerikE-Arşiv faturayı geriye dönük tarihli olarak düzenleyebilir miyiz?
Sonraki İçerikEvinde peynir yapıp satan bir kişi esnaf muaflığından yararlanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz