Ana Sayfa Dünya OECD bölgesindeki reel gayri safi yurtiçi hasıla 2020 yılının ilk çeyreğinde %1,8...

OECD bölgesindeki reel gayri safi yurtiçi hasıla 2020 yılının ilk çeyreğinde %1,8 düştü

759
0

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, dünya çapında COVID-19 önlemlerinin alınmasının ardından, OECD bölgesindeki reel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2020 yılının ilk çeyreğinde %1,8 düştü. Bu oran, geçici tahminlere göre, 2009 yılının ilk çeyreğinde mali krizin zirvesinde %2,3’lük daralmadan bu yana görülen en yüksek düşüş oldu.

Yedi ana ülke arasında GSYİH, karantina önlemlerinin en katı olduğu ve en erken uygulandığı Fransa ve İtalya’da önemli ölçüde düştü (bir önceki çeyrekte eksi %0,1 ve eksi %0,3’e kıyasla sırasıyla eksi %5,8 ve eksi % 4,7 oldu).

GSYİH ayrıca Kanada, Almanya ve Birleşik Krallık’ta da keskin bir şekilde düştü (bir önceki çeyrekte % 0,1, eksi% 0,1 ve % 0,0 oranları ile karşılaştırıldığında, sırasıyla eksi %2,6, eksi %2,2 ve eksi % 2,0 oldu).

Birçok eyaletin Mart ayı sonlarında ‘karantina’ önlemleri aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde, GSYİH’deki daralma çok belirgin değildi (bir önceki çeyrekte %0,5’e kıyasla eksi %1,2 oldu).

Sınırlama önlemlerinin daha az katı olduğu Japonya’da GSYİH, bir önceki çeyrekte eksi% 1,9 oranında daralmışken, 2020 yılının ilk çeyreğinde eksi % 0,9 oldu.

Euro Bölgesi’nde ve Avrupa Birliği’nde GSYİH, bir önceki çeyrekte % 0,1 ve % 0,2 büyüme ile karşılaştırıldığında sırasıyla %3,8 ve eksi% 3,3 oranında küçülmüştür.

OECD bölgesi yıllık GSYİH büyümesi, bir önceki çeyrekte % 1,6 olurken, 2020 yılının ilk çeyreğinde % 0,8’e geriledi. Büyük yedi ekonomi arasında Amerika Birleşik Devletleri en yüksek yıllık büyümeyi (% 0,3), Fransa ise en sert yıllık düşüşü (eksi % 5,4) kaydetti.


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/sdd/na/gdp-growth-first-quarter-2020-oecd.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNakdi krediler 2020 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemi göre %20 arttı
Sonraki İçerikİşverenler işçilerin ücretlerini belirli aralıklarla arttırmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz