Ana Sayfa Vergi Başkanlığın bilgi işlem sisteminde defter saklama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Başkanlığın bilgi işlem sisteminde defter saklama işlemi nasıl yapılmaktadır?

614
0

Merhaba,
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/10/20191019-4.htm [^] adresinde yayınlanan e-defter tebliğinde Madde 4.4.1 içinde aşağıdaki ifade yer almaktadır.

“e) e-Defter dosyaları ile bunlara ilişkin berat dosyalarının ikincil kopyalarının, gizliliği ve güvenliği sağlanacak şekilde e-Defter saklama hizmeti yönünden teknik yeterliliğe sahip ve Başkanlıktan bu hususta izin alan özel entegratörlerin bilgi işlem sistemlerinde ya da Başkanlığın bilgi işlem sistemlerinde 1/1/2020 tarihinden itibaren asgari 10 yıl süre ile muhafaza edilmesi zorunludur.”

Bu ifadede belirtilen Başkanlığın bilgi işlem sisteminde defter saklama işlemi nasıl yapılmaktadır? Bu sisteme defter nasıl yüklenecek?

E-defter saklama konusunda entegratör kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Dileyen mükellefler GİB sistemlerine de yükleme yapabilir. Konu ile ilgili Kılavuz yakın zamanda www.edefter.gov.tr de yayımlanacak.


Kaynak: E-Defter Forum – http://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=85510
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2020 yılı Ocak-Şubat-Mart ayları e-defter beratlarının yüklenme süreleri güncellendi

E-deftere tabi mükellefler bankalarına ait işlemlerin muhasebe kaydında belge numarası olarak ne kullanmalıdır?

E-Deftere tabi mükelleflerin muhasebe fişlerini elektronik ortamda oluşturma zorunluluğu var mıdır?

 

Önceki İçerikGATT Nedir?
Sonraki İçerik2019 yılına ait hizmet faturalarını 2020 yılında kayıtlara alabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz