Ramazan bayramına sayılı günler kala gözlerin çikolata ve şeker satışları ile bayram alışverişlerine çevrildiği bugünlerde satışların her zamanki gibi canlı olmayacağını vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,
“Türkiye’de en çok şeker ve çikolata Ramazan ve Kurban Bayramlarında satılmaktadır. İki Bayramda 45 bin ton çikolata ve şeker tüketiliyor. Normalde satışların yüzde 60’ı Şeker Bayramı’nda, yüzde 40’ı ise Kurban Bayramı’nda gerçekleşiyor. Covid-19 nedeniyle evlerimizde kaldığımız bu günlerde önceki bayramlar gibi ziyaretleri yapamayacak, çocukların torbalarını bayram şekerleri ile dolduramayacağız. Geçtiğimiz yıl iki bayramda 1 milyar TL olan bayram şekeri satış cirosu bu bayramda fazlasıyla düşecek” dedi.
-“BAYRAM ŞEKERİ SATIŞLARI ÇOK DÜŞER”
Bayram öncesinde bayram şekeri ve çikolata alışverişleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, Türkiye’de ikramlık ve hediyelik çikolata pazarında toplam satışın yüzde 75’inin bayram döneminde gerçekleştiğini ve 1 milyar TL’lik pazar olduğunu söyledi. Bayram şekeri satışlarının geçtiğimiz bayramlara göre bir hayli düşmesinin beklendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu bayram maalesef diğer bayramlar gibi olmayacak. Birçok geleneğimizi, sağlığımızı korumak için gerçekleştiremeyeceğiz. Bunlardan en önemlilerinden birisi kuşkusuz bayram şekerleri. Evimize gelen misafirlerimize ikram etmek, kapıya gelen çocukları sevindirmek için normalde almadığımız kadar çok şekerleme, çikolata gibi çeşitli bayram şekeri alırdık. Öyle ki, bayram şekeri satışları birkaç haftada, 1 yıllık ciroya denk gelecek kadar çok satılırdı. Bu bayram ise bu satışların olmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Kaynak: TESK Duyurusu 13.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.