Ana Sayfa Mevzuat İhracat nedeniyle ödediğiniz vergileri nasıl geri alabilirsiniz?

İhracat nedeniyle ödediğiniz vergileri nasıl geri alabilirsiniz?

681
0

İhracat nedeniyle ödediğiniz KDV’yi geri alabilmeniz için, ihraç ettiğiniz malın, yurtdışındaki bir müşteriye veya serbest bölgedeki bir alıcıya teslim edilmesi ve malın Türkiye Gümrük Bölgesinden çıkarak bir dış ülkeye veya bir serbest bölgeye ulaşmış olması gereklidir.

İhracat nedeniyle ödediğiniz ÖTV’yi geri alabilmeniz için, ihraç ettiğiniz malın, yurtdışındaki bir müşteriye teslim edilmesi ve Türkiye Gümrük Bölgesinden çıkmış olması gereklidir

 Neden bazı ihracat işlemlerinde fon kesintisi yapılır?

Her türlü kabuklu ve iç fındık ile bazı hayvan derileri ve postları gibi geleneksel ihraç ürünlerimizin ihracatında “Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu”na fon kesintisi yapılmaktadır.

“Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu” dış ticaretin ekonomik şartlara uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla 1988 yılında kurulmuştur. Hangi malların ihracatından bu fona kesinti yapılacağı ve prim kesintilerinin ne kadar olacağı Ticaret Bakanlığı’nca belirlenir.

Destekleme ve Fiyat İstikrar Fon’unda biriken kaynak, tarımsal ürünlerin desteklenmesi, üreticinin fiyat hareketlerinden korunması, ihracatın geliştirilmesi, ihracata dönük yatırımların finansmanı, ihracat sigortası kuruluncaya kadar ihracatın sigortası faaliyetlerin finansmanı için kullanılır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEsnaf Ahilik Sandığı’nın Yürürlüğü 01/01/2021 Tarihine Ertelendi!
Sonraki İçerikDestek ve işsizlik sigortası ödemeleri vatandaşların kendi ikametlerinde yapılacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz