- Taşıtın, Türkiye’ye getiren kişinin yerleşik olduğu ülkede kayıtlı olduğunu gösteren Mülkiyet Belgesi (Ruhsat)
- Taşıtı Türkiye’ye getiren kişiye ait Sürücü Belgesi (Ehliyet)
- Taşıtı Türkiye’ye getiren kişiye ait pasaport veya pasaport yerine geçen kimlik belgesi
- Taşıtı Türkiye’ye getiren kişinin yurt dışında yaşadığını gösteren belge: Gümrük idaresi, bazı
durumlarda kişinin yurtdışında yaşadığından emin olmak isteyebilir. Bu durumda, kimlik belgesi veya pasaportun yanı sıra, oturma izninin de gümrük idaresine sunulması gerekir.
- Türkiye’de geçerli olan bir trafik sigorta poliçesi.
- Yurtdışında emekli olmuş kişiler için, emeklilik belgesinin konsolosluk veya elçilik onaylı Türkçe tercümesi.
- Gerekli olduğu hallerde, geçerli bir vekâletname veya kira sözleşmesi,
- Şahıs adına değil, şirket adına kayıtlı olan bir taşıt getirildiği hallerde, taşıtı getiren kişinin şirketin ortağı veya çalışanı olduğunu gösteren belgenin, noterden veya konsolosluktan onaylanmış olan Türkçe tercümesi.
Kaynak:T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.