Ana Sayfa Hızlı Bilgi Korona virüsle mücadelede sağlık personeli koruyucu ekipmanlarını nasıl kullanmalıdır?

Korona virüsle mücadelede sağlık personeli koruyucu ekipmanlarını nasıl kullanmalıdır?

711
0

Kişisel koruyucu ekipmanların (KKE) doğru kullanımı nasıl olmalıdır?

Sağlık çalışanları KKE’lerin doğru sırada takılması (önlük, maske, gözlük/göz koruyucu, eldiven) ve doğru sırayla güvenli bir şekilde çıkarılması (eldiven, gözlük/göz koruyucu, önlük, maske) için prosedürler izlemelidir. Bu prosedürler eğitimli bir gözlemci tarafından uygun gözetim altında gerçekleştirilmelidir. Takma ve çıkarma sırasında aktif bir şekilde yardım edilmesi, kazara kontaminasyon riskini en aza indirmek için bir seçenektir. KKE’nin çıkarılmasından hemen sonra el hijyeni sağlanmalıdır. COVID-19 hastalarını tedavi etmek için görevlendirilen personelin KKE’lerin uygun kullanımı konusunda eğitilmesini sağlamak önemlidir.

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLARIN (KKE) UYGUN KULLANIMI Broşürünü Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel müdürlüğü COVID-19 sitesinde bulabilirsiniz.

Bone kullanmak gerekli midir?

Hastayla temas sırasında saçların çevreye temas etmeyecek şekilde toplanmış olması istenir. Saçların kontamine olma olasılığı söz konusu ise bone kullanılabilir.


Kaynak: Hsgm.saglik.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB’de doğrudan yabancı yatırım stokları 2018 yılı sonunda %0,9 azaldı
Sonraki İçerikYurtdışından aldığımız telefon için KDV2 ve stopaj hesaplayacak mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz