Ana Sayfa Dünya AB üyesi olmayan vatandaşlar en yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riskine sahip

AB üyesi olmayan vatandaşlar en yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riskine sahip

711
0

AB üyesi olmayan vatandaşlar en yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riskine sahip

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, 2018 yılında, Avrupa Birliği üyesi olmayan vatandaşlar, yabancı Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarından veya ulusal vatandaşlardan daha fazla yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaydı. AB’nin tamamında, AB üyesi olmayan vatandaşların %45’inin yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olduğu, yabancı AB vatandaşlarının ise %29’unun ve vatandaşlar için %21’inin risk altında olduğu değerlendirildi.

Yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olmak, şu üç koşuldan en az birine sahip olmak anlamına gelir: sosyal transferlerden (gelir yoksulluğu) sonra yoksulluk riski altında olmak, ciddi ölçüde maddi yoksunluk veya çok düşük çalışma yoğunluğuna sahip hanelerde yaşamak.

AB Üye Devletleri arasında, AB üyesi olmayan vatandaşlar için kaydedilen yoksulluk veya sosyal dışlanma oranı riski en yüksek Yunanistan’da (%58), onu İsveç ve İspanya (her ikisi de% 56), Belçika (% 51), Hırvatistan ve Fransa izlemektedir (her ikisi de% 50). Yabancı AB vatandaşları için en yüksek oran Yunanistan (% 47), İspanya (% 45) ve İtalya (% 40) idi.

Vatandaşlar için en yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riski Yunanistan’da (% 33), ardından Romanya (% 30), Bulgaristan (% 28) ve İtalya’da (% 27) gözlenmiştir.

2018 yılında Çekya, vatandaşlar (% 11) ve yabancı AB vatandaşları (% 4) için en düşük yoksulluk veya sosyal dışlanma oranı riski yaşarken, Polonya AB üyesi olmayan vatandaşlar için en düşük orana (% 18) sahipti.


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200227-1?inheritRedir
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNorveç’te Vergi Uygulamaları
Sonraki İçerikMetal dışı atıklar ve hurdalar için GEKAP beyanı verilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz