Ana Sayfa Mevzuat Geçici giriş karnesi kapsamında giriş yapan araçların Türkiye’de kalış süresi ne kadardır?

Geçici giriş karnesi kapsamında giriş yapan araçların Türkiye’de kalış süresi ne kadardır?

715
0

Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?

Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında girişi yapılacak taşıtlara kişinin ikamet tezkeresi göz önünde bulundurularak 2 yılı geçmeyecek şekilde süre verilmektedir.
Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında getirilen taşıtın süre uzatımını nasıl yapılır?

Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi kapsamında getirilen taşıtın süresinin uzatılabilmesi için çalışma izin belgesi, ikamet tezkeresi gibi belgelerin süre uzatımlarının yapılmış olması gerekmektedir. Süreleri uzatılmış söz konusu belgeler ve gerekli diğer belgeler ile en yakın kefil kuruluş bürosuna başvuru yapılması, daha sonra ilgili gümrük idaresine başvurularak karne üzerine süre uzatımına ilişkin bilgilerin kaydedilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirketler aktiflerinde kayıtlı arazi ve kamyonetlerinde satışında düzenleyeceği faturalardaki KDV oranı ne olmalıdır?
Sonraki İçerikEv hizmetlerinde çalışanları SGK’sı birleştirilmiş beyana göre mi verilecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz