Ana Sayfa Dünya AB’de istihdam edilen her on kişiden biri yoksulluk riski ile karşı karşıya

AB’de istihdam edilen her on kişiden biri yoksulluk riski ile karşı karşıya

671
0

AB’de istihdam edilen her on kişiden biri yoksulluk riski ile karşı karşıya

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, AB’de 18 yaş ve üstü istihdam edilen her on kişiden birinin 2018’de yoksulluk riski ile karşı karşıya olduğu bulunmuştur. Son yıllarda bu oran 2008’deki %8,6’lok orandan 2018’de %9,5’e yükselmiştir.

AB’deki iş içi yoksulluk riski, kadınlar ve erkekler arasında biraz farklılık göstermektedir. 2018 yılında, çalışan erkeklerin %9,9’u, kadınlara (%9.1) kıyasla daha fazla yoksulluk riski altındaydı.

Geçici sözleşmelerdeki yarı zamanlı işçiler ve çalışanların işyerindeki yoksulluk riski, tam zamanlı çalışan ve daimi sözleşmesi olanlara göre daha fazladır. 2018’de, AB’deki yarı zamanlı çalışanlar, tam zamanlı çalışanlardan (% 7.8) iki kat daha fazla parasal yoksulluk (% 15.7) riski altındayken, geçici işlerde çalışanların riski üç kat daha fazlaydı (% 16.2).

Yoksulluk riski altındaki çalışma oranları AB Üye Devletleri arasında değişmektedir: en yüksek oranlar Romanya’da (% 15.3), Lüksemburg (% 13.5), İspanya (% 12.9), İtalya (% 12.2), İngiltere (% 11.3) ve Yunanistan’da (% 11.0) gözlenirken, en düşük oranlar Finlandiya (% 3.1), Çekya (% 3.4), İrlanda (% 4.9), Belçika ve Hırvatistan (her ikisi de% 5.2) ve Danimarka’da (% 5.4) kaydedildi.

Son on yılda, Üye Devletlerin çoğunda yoksulluk riski altında olan çalışanların payı artmıştır. En yüksek artış Lüksemburg’da (4,1 yüzde puanı ,yp.), ardından İtalya (3,2 yp), İngiltere (2,8 yp), Macaristan (2,6 yp) ve Bulgaristan’da (2,4 yp), en yüksek düşüşler ise Yunanistan’da (- 3,3 yp), Letonya ve Romanya (her ikisi de -2,4 yp), Portekiz (-2,1 yp) ve Finlandiya’da (-2,0 yp) olmuştur.

(Avrupa Birliği (AB28) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya, İsveç ve İngiltere.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200131-2?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirler mevcut e-Beyanname şifreleri ile muhtasar prim beyannamelerinin gönderimini yapabilir mi?
Sonraki İçerikGümrük idaresi Dâhilde işleme iznini ne zaman verir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz