Ana Sayfa Vergi Dernekler Defter beyan sistemine tabi midir?

Dernekler Defter beyan sistemine tabi midir?

2068
0

Dernek olarak faaliyet gösterip, kurumlar vergisi mükellefi olan ve işletme defteri tutan mükellefler defter beyan sistemi kapsamında mıdır?

486 Vergi Usul Genel Tebliğinin 4. üncü maddesinin (d) fıkrasından yer alan “İşletme Hesabı Esasına Göre Defter Tutan Mükellefler,kazançları 193 sayılı Kanunun 39 ve 55 inci maddelerine göre tespit edilen ve 213 sayılı Kanunun 176, 178, 193, 194 ve 213 üncü maddeleri gereğince defter tutan mükellefler defter beyan sistemi kapsamındadır. Dernek olarak faaliyet gösteren mükellefler kurumlar vergisi mükellefi olduğundan beyannamelerini e-Beyanname uygulaması üzerinden vermeleri gerekmektedir.

 


Kaynak: GİB ForumDernekl
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyanda Serbest Meslek ve İşletme ayrı ayrı mı bildirilecek?
Sonraki İçerikÖzel matraha tabi satışlarımızı E-Arşiv portalından düzenleyebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz