Ana Sayfa Vergi İndirimli Orana Tabi Teslim ve Hizmetlerde KDV İadesi Kolaylaştı!

    İndirimli Orana Tabi Teslim ve Hizmetlerde KDV İadesi Kolaylaştı!

    1420
    0

    İndirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarlarının, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen sınırı aşan kısmının izleyen yıl içerisinde iade talebinin ön şart kaldırıldı. (değişiklik tarihi 15.02.2017)

    Bakanlar Kurulunca vergi oranları indirilen teslim ve hizmetler dolayısıyla yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarlarının, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen sınırı aşan kısmının izleyen yıl içerisinde önceden konulan şart olmaksızın iade talebinde bulunulabilecektir.

    Örnek:
    -KDV oranı %18 olan bir mal veya hizmet için mükellef 1 yıl boyunca alım yapmış ve bu alımlara istinaden kısmen satış faturası düzenlemiştir.
    -Daha sonra ürün ve hizmetin KDV oranı %8’e indirilmiştir.
    -Değişiklik gereği, mükellef teslim ve hizmetin karşılığı satış faturasını müşterisine %18 KDV oranı yerine %8 KDV ile düzenlemiştir.
    -Düzenlenen son satış faturasındaki KDV oranının düşmesi nedeniyle, bu mal ve hizmetler için alışta %18 olarak ödenen KDV’ye ait olup, indirim konusu yapılamayan fark iade olarak talep edilebilecektir.

    ___________________________________________________________
    Önceki uygulamada “işlemin yapıldığı yıl içerisinde hiç iade talebinde bulunulmamış ya da iade talep edilmekle birlikte talep edilen tutarların iadesi gerçekleşmemiş olmalıdır.” şeklindeki ön şart 15.02.2017 tarihinde yayınlanan tebliğle kaldırılmıştır.

    Kaynak: 15 Şubat 2017 tarihli ve 29980 sayılı Resmi Gazete ve 1 Nolu KDV genel tebliği

    Tarih: 3 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016 Yılı Ekim-Kasım-Aralık Aylarında Kırmızı Et Üretimi Azaldı!
    Sonraki İçerikRenault Satışlarında Patlama!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz