Ana Sayfa Muhasebe İşverenin ortadan kaybolması durumunda mali müşavirler ve çalışanlar ne yapmalıdır?

İşverenin ortadan kaybolması durumunda mali müşavirler ve çalışanlar ne yapmalıdır?

641
0

Mükellefimizin 170 yakın çalışanı vardı. 23.12.2019 tarihinde hiç kimsenin bilgi dâhilinde olmaksızın kaçmıştır. İşçiler sabah işe geldiğinde boş bina olarak görmüşlerdir mağdur olmuşlardır. Biz muhasebecisi olarak 2019/Aralık dönemi sigortayı vermeli miyiz? Yoksa kaçtığı için her hangi bir işlem yapmamamız mı gerekmektedir?

İşyerinin boşaltılması ve işverenin ortadan kaybolması halinde konu adli boyut kazanmaktadır.

İşçiler yasal sorumlulara karşı dava yoluna gidebilecektir. Firmanın mali müşaviri olarak polise ilgili vergi dairesine ve SGK’ya durumu belirten dilekçe verip ekinde polis tutanaklarını koymanız gerekmektedir. İşveren gerçekten yok ise ve resmi kurumlara durum bildirilmişse bildirge veya beyanname verme sorumluluğu resmi tespitlerden sonra kalmayacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMal alış iadelerinin yevmiye kaydı nasıl yapılmalı ve KDV beyannamesinde nasıl bildirilmelidir?
Sonraki İçerikDefter-Beyan Sistemini Kullanmak İçin Kullanıcı Kodu ve Şifre Nasıl Alınabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz