Ana Sayfa Vergi DİİB Kapsamında KDV İadesi Talebine Sınır Geldi!

    DİİB Kapsamında KDV İadesi Talebine Sınır Geldi!

    1873
    0

    Dahilde işleme ve geçici kabul rejimi kapsamında ihraç edilecek malların üretiminde iade tutarının hesaplanması   (Değişiklik tarihi: 15.02.2017)

    (DİİB= Dahilde İşleme İzin belgesi)

    3065 sayılı Kanunun geçici 17’nci maddesi kapsamında teslimde bulunan DİİB sahibi mükellefin iadesini talep edeceği KDV tutarı aşağıdaki şekilde hesaplanan tutardan fazla olamaz;
    – İhraç kaydıyla teslim bedeli ile
    – Bu malların üretimi için yurtiçi ve yurtdışından KDV ödemeksizin temin ettiği malların bedeli arasındaki farka
    – Genel vergi oranı (%18) uygulanmak suretiyle bulunacak tutarı aşamayacaktır.

    Formül :diib-kapsaminda-tablo


    3065 sayılı Yasanın Geçici 17’nci maddesi aşağıdaki gibidir.
    Geçici Madde 17 – (Ek : 22/7/1998 – 4369/62 md.)  Dahilde işleme ve geçici kabul rejimi kapsamında ihraç edilecek malların üretiminde kullanılacak maddelerin 31/12/2020 tarihine kadar tesliminde Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesinin 1 numaralı fıkrasının (c) bendi hükümlerine göre, bölgeler, sektörler veya mal grupları itibariyle işlem yaptırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

    Bu maddenin uygulanmasında ihracat süresi olarak anılan bentteki süre yerine bu rejimlerle öngörülen süreler esas alınır. İhracatın şartlara uygun olarak gerçekleştirilmemesi halinde zamanında alınmayan vergi, vergi ziyaı cezası uygulanarak gecikme faizi ile birlikte alıcıdan tahsil edilir.


    Kaynak: 15 Şubat 2017 tarihli ve 29980 sayılı Resmi Gazete ve 1 Nolu KDV genel tebliği

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKDV Matrahına Dâhil Olan Unsurlar Nelerdir Biliyor musunuz?
    Sonraki İçerikReeskont İşlemlerinde Uygulanacak Oranları Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz