Ana Sayfa Vergi GİB Portalı üzerinden Gönderdiğim E-faturanın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?

GİB Portalı üzerinden Gönderdiğim E-faturanın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?

GİB Portalı üzerinden Gönderdiğim E-faturanın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?

1357
0

Soru:  Gönderilen zarfın alıcıya ulaşıp ulaşmadığını öğrenebilir miyim?

Zarfların (ve içerisindeki faturaların ya da kabul/red yanıtlarının) alıcıya ulaşıp ulaşmadığını görebilen taraf GÖNDERİCİDİR. Göndericinin sorumluluğu gönderdiği zarfların durumlarının takibini (zarf durumunu sorgulayarak) yapmak, hata aldığı için gitmeyen zarfları varsa hata ayrıntısına göre 2614 numaralı sorunun cevabına bakarak işlem yapmaktır.

İlgili işlem tekrar gönderim gerektirirse, yeni zarfın durumu da benzer şekilde sorgulanmalıdır. Çünkü zarf gönderiminde hata alınabilmektedir. Hata alan zarflar alıcıya ulaşmaz -bazı hatalarda ulaşsa bile- zarfın içerisindeki faturalar/yanıtlar hata alındığı için geçersizdir ve hiç oluşturulmamış gibidir. Alıcının sorumluluğu ise sistemini 7*24 çalışır şekilde tutmaktır.

GİB gönderici ve alıcı arasında aracıdır. Gönderdiği zarfın durumunun takibini yapmak göndericinin sorumluluğundadır.

Zarf durumunu sorgulama işlemi şu şekilde yapılabilir:
– GİB-Portal yöntemi kullanıcıları 3148 numaralı sorunun cevabına göre zarf durumunu sorgulayabilir.
– Entegrasyon ya da özel entegrasyon yönteminde ilgili yazılım getApplicationResponse metodu ile zarf durumunu sorgulayabilir. Sorgulama işlemi için yazılım sağlayıcınızla görüşünüz.

 


Kaynak: forum.efatura.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB’de kadınlar işgücü piyasasında daha çok yer almaya başladı
Sonraki İçerikYurtdışı firmasından düzenlenen yazılım imtiyaz faturası için stopaj yapılacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz