Ana Sayfa Muhasebe İcraya verilen alacaklar için alınan faizlere istinaden borçlu firmaya fatura düzenlenebilir mi?

İcraya verilen alacaklar için alınan faizlere istinaden borçlu firmaya fatura düzenlenebilir mi?

Tahsil edemediğimiz alacağımız icra takibi sonucu tahsil ettik. Asıl alacağımıza ilave olarak vade farkında tahsil edildi. Vade farkı için borçluya vade farkı faturası düzenlememiz gerekir mi? Gerekir se iç yüzde ile KDV ayırıp mı düzenleyeceğiz yoksa artı KDV olarak mı?

1262
0

Tahsil edemediğimiz alacağımız icra takibi sonucu tahsil ettik. Asıl alacağımıza ilave olarak vade farkıda tahsil edildi. Vade farkı için borçluya vade farkı faturası düzenlememiz gerekir mi? Gerekirse iç yüzde ile KDV ayırıp mı düzenleyeceğiz yoksa artı KDV olarak mı?

İcradan alınan vade farkı değil Temerrüt faizidir. Alınan faiz için borçluya fatura düzenlenmez.

Alınan faiz 649 hesaba gelir yazılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik7143 kanun kapsamında matrah artırımında bulunacak olan fakat ilgili dönemler için yasadan önce vergi incelmesine başlanan firma, inceleme sonrası matrah artırımında bulunmak isterse yasal başvuru süresi ne zaman başlar?
Sonraki İçerikYapı kooperatiflerinin inşaat ruhsatı kooperatif ve ortakları adına olması durumunda da muafiyet sona erer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz