Ana Sayfa Güncel Şüpheli alacaklara kur değerlemesi yapılmalı mıdır?

Şüpheli alacaklara kur değerlemesi yapılmalı mıdır?

Dövizli alacağımıza icra takibi başlattık. Geçici vergi dönemi ve dönem sonlarında da kur farkı çalıştırdık. Tahsil edemediğim kur farkı artış veya azalışlarını hangi hesaplarda takip etmeliyim. Kur artışı olduğunda gelir olarak göstermeli miyim veya kur azalışında gider olarak göstermeli miyim?

1061
0

Dövizli alacağımıza icra takibi başlattık. Geçici vergi dönemi ve dönem sonlarında da kur farkı çalıştırdık. Tahsil edemediğim kur farkı artış veya azalışlarını hangi hesaplarda takip etmeliyim.

Kur artışı olduğunda gelir olarak göstermeli miyim veya kur azalışında gider olarak göstermeli miyim?

646 Kambiyo Karları Hesabı: Yabancı paralı işlemlerle ilgili olarak ortaya çıkan kur farkı, yabancı para satışlardaki karlar gibi gelir tutarları bu hesapta izlenir.

656 Kambiyo Zaraları Hesabı: Yabancı paralı işlemlerle ilgili olarak ortaya çıkan kur farkları, yabancı paralı satış zararları gibi ortaya çıkan giderler bu hesaba kaydedilir.

Şüpheli alacak haline gelmiş alacaklar için değerleme yapılmaz.

Şüpheli alacağın daha sonraki tarihlerde tahsil edilmesi halinde kur değerlemesi yapılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikŞirket ortağının, ortağı olduğu şirkete şahsi arabasını kiraya vermesi durumunda KDV tevkifatı ve gelir vergisi tevkifatı (stopaj) var mıdır? Şirket ortağının sorumluluğu nedir?
Sonraki İçerikSatılan bir malın nihai tüketiciden iade alınması gerektiğinde belge düzeni ve KDV durumu nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz