Ana Sayfa Duyurular İTO Girişimci Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Ticarete Açılıyor

İTO Girişimci Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Ticarete Açılıyor

İTO Girişimci Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Ticarete Açılıyor

1039
0

İTO’nun, iş fikirlerinin ticari hayata kazandırılması için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), binlerce girişimciye ev sahipliği yapıyor


İTO’nun, iş fikirlerinin ticari hayata kazandırılması için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), binlerce girişimciye ev sahipliği yapıyor. BTM, mezun ettiği birçok girişimcisinin milyonlarca dolar yatırım almasına da önayak oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından iki yıl önce bir vakıf olarak kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), bugün Türkiye’ye değer sağlayacak projelerin üretildiği bir startup üniversitesi konumunda. BTM, hem ulusal ve uluslararası projelerle hem de girişimcilik ekosisteminde yürütmekte olduğu programlarla, bilgiyi ticarileştirme süreçlerinde girişimcilere profesyonel ve multifonksiyonel bir hizmet sunuyor.

200 STARTUP MEZUN

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, bugüne kadar yaklaşık 10 bin girişimciden başvuru alarak, 4 bine yakın girişimciye ev sahipliği yapan BTM, şimdiye kadar 200’den fazla startupı mezun etti. Bünyesinde hâlâ 120’den fazla startupa ve yaklaşık 250 girişimciye yer veren BTM, akıllı tarımdan yapay zekaya, e-ticaretten sağlık sektörüne kadar birçok alanda yenilikçi iş fikirlerine destek oldu. İki yıllık süre zarfında 12 BTM girişimcisi 32.3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yaklaşık 20 BTM girişimi şirketleşti ve BTM girişimcilerinin toplam satışı 40 milyon TL’yi geçti.

ÖZEL MEKANİZMA

Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı, Ön Kuluçka, Kuluçka ve Post-Kuluçka mekanizmalarıyla multifonksiyonel bir hizmet veren BTM’de, kamp süreçlerinde aldıkları çeşitli destekler ile projelerini geliştiren girişimciler, dünyada ilk defa bir ticaret odası tarafından kurulan ve ölçek olarak emsalsiz bir girişimcilik merkezinin ayrıcalıklarından yararlanıyor. Bir ticaret odasının girişimcilik ekosistemine destek vermek amacıyla çok fonksiyonlu bir girişimcilik merkezi kurması ve global ölçeğe ulaşması dünyada da bir ilk. Yeni dönem başvurularını 30 Temmuz’da almaya başlayan BTM’nin, BTM Kamp, Ön Kuluçka, Kuluçka, Post Kuluçka gibi programları bulunuyor.

BTM KAMP

Yenilikçi bir iş fikrine sahip olan ancak uygulama metotlarını bilmeyen, girişimci olmak ve ekosistem içerisinde yer almak isteyen girişimci adaylarına yönelik program. BTM Kamp programına kabul edilen girişimciler altı ay boyunca BTM üyesi olmaya hak kazanıyor. Tüm bu süreç boyunca BTM’nin tüm ortak kullanım alanlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelik boyunca tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılabilecekler. Süreç sonunda yeteneklerini keşfederek proje geliştirebilen girişimciler BTM ekibinin değerlendirmesi sonunda Ön Kuluçka üyesi olmaya hak kazanabiliyor.

ÖN KULUÇKA

Yenilikçi bir iş fikri olup, bununla ilgili ürün veya ürün çıktılarına (yazılım, web sitesi vb.) sahip olan girişimcilere yönelik program. Ön Kuluçka programına kabul edilen girişimciler altı ay boyunca BTM üyesi olmaya hak kazanıyor. Tüm bu süreç boyunca özel olarak belirlenen çalışma ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelik boyunca tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılarak projelerini geliştirecek bir programdan yararlanacaklar. İTO meslek komitelerine projelerini sunma şansı yakalayabilecek olan girişimciler, BTM’nin uzman ekibinden de bire bir danışmanlık alarak projelerini geliştirebilecekler. Program sonunda yatırımcı karşısına çıkmaya hazır olan girişimler BTM Sahne etkinliğinde projelerini yatırımcılara anlatma fırsatı bulabilecek. Süreç sonunda şirketleşebilen girişimler, BTM ekibinin değerlendirmesi sonunda Kuluçka üyesi olmaya hak kazanabiliyor.

KULUÇKA

Şirket sahibi ve satış yapmış girişimcilere yönelik program. Kuluçka programına kabul edilen girişimciler altı ay boyunca BTM üyesi olmaya hak kazanıyor. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odası ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca BTM’de yapılan tüm etkinliklere diledikleri zaman katılabiliyor. Özel olarak yapılacak “Yatırımcı Görüşmeleri”nden yararlanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam ediyor.

POST KULUÇKA

Yatırım almış, ikinci veya üçüncü tur yatırım arayışında olan girişimcilere yönelik program. Post Kuluçka programına kabul edilen girişimciler bir yıl boyunca BTM üyesi olmaya hak kazanıyor. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odası ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca BTM’de yapılan tüm etkinliklere diledikleri zaman katılabiliyor. Özel olarak yapılacak “Yatırımcı Görüşmeleri”nden yararlanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam ediyor.
 
BTM’nin yeni programlarına 9 Eylül’e kadar https://btm.istanbul linki üzerinden başvuru yapılabiliyor. 
 
UNİCORN’LARIN ADRESİ OLACAK

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), şimdiye kadar gerçekleştirdiği hızlandırma kampları, “Mucit Girişimci Programı” ve “Winglobal” gibi projelerle girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağladı. BTM, ilerleyen günlerde başlatacağı ve bünyesinde 1000 Startup’a destek vereceği “BTM 1000” projesi ile Startuplara daha fazla yatırım yapılmasına teşvik ederek Türkiye’den çıkacak Unicorn’ların adresi olmayı amaçlıyor. Yetiştirdiği girişimler sayesinde Türkiye’nin global rekabetteki yerini yukarıya taşımak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak BTM’nin temel gayesi olarak ön plana çıkıyor.

KATILANLARA SINIRSIZ OLANAKLAR 
 
Eğitim ve seminerler, mentor desteği, yatırımcı söyleşileri, girişimcilerin yatırımcı karşısında sunum yaptığı demo day etkinlikleri, 7/24 ofis imkanı, birebir danışmanlık gibi hizmetler, BTM girişimcilerine tamamen ücretsiz olarak girişimcilere sunuluyor. Özellikle mentorluk desteğinde geniş bir yelpaze sunan BTM, 50 Startup mentoru ve 500’den fazla sektör mentoru ile iş birliği yaparak girişimcilere destek olmayı sürdürüyor.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE İŞBİRLİĞİ

BTM’de girişimciler, İTO’nun 81 meslek komitesinden projeleri ile ilgili olan komitelere giderek sunum yapma hakkına erişebiliyor. Böylelikle girişimciler projeleri hakkında sektördeki bilirkişilerden geri dönüşler alarak gerekli proje yönlendirmelerini yapabilmekte, bu durum onlara hem müşteri olarak hem de yatırımcı olarak geri dönüş olanağı tanıyor.

SAHNEDE TANITIYORLAR

BTM’de kamp süreçlerini başarı ile tamamlayan BTM girişimcileri, BTM Sahne – Yatırımcı Girişimci Buluşması (Demo Günü) etkinliğinde sahneye çıkarak iş modellerini ve finansal argümanlarını yatırımcılara anlatma fırsatı bulmakta, BTM Sahne sonrasında ise, girişimciler ve yatırımcıların eşleştirme süreci başlamaktadır.

BAŞARISI ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Hızlı bir şekilde giriş yaptığı girişimcilik ekosisteminde artık çatı bir örgüt olarak konumlanan BTM’nin başarısı, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Proje Yarışması’nda Girişimcilik Kategorisi’nde birincilik ödülüyle taçlandırıldı. Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olan Dünya Odalar Yarışması’nda ise finale kalan BTM, bu başarısını küresel arenaya taşıdı.


Kaynak: itohaber.com
https://www.itohaber.com/haber/guncel/210575/girisimci_btm_yle_ticarete_aciliyor.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUluslararası Koruma Sağlanan Yabancılar için Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikYurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu IMEI numarasının kayıt işlemi sırasında hatalı veya fazladan yatırılan harcın iade işlemi nasıl yapılmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz