Ana Sayfa Duyurular Turizm Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Turizm Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Turizm Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

749
0

Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Kapsamında Denetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Kurumlar Arası Veri Paylaşımının Artırılmasına Yönelik AB Teknik Yardım Projesi” kapsamında ”Turizm Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması” Çalıştayı 24-25 Temmuz 2019 tarihlerinde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenlerin geniş katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın açılışını yapan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mahmut SÜTÇÜ; turizm sektörünün Türkiye için hem istihdam sağlama, hem de döviz kazandırıcı faaliyetleri barındırıyor olması nedeniyle çok önemli bir sektör olduğunu söylemiştir. Sayın SÜTÇÜ, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından daha önce yapılan çalışmaların, turizm sektörünün kayıt dışılık açısından öncelikli ele alınması  gereken sektörlerden biri olduğunu kaydetmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Bütçe ve Mali Planlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Burçin YERELİ kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında şimdiye kadar yapılan çalışmaları değerlendirmiş; turizm sektörünün bu kapsamda ele alınmasının vergi gelirleri açısından önemini ifade etmiştir.

PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı Sayın Bilgütay YAŞAR ise turizm sektörünün yapısı gereği yapılacak mevzuat ve uygulama değişiklikleri ile kurumlar arası veri paylaşımının kayıt dışılıkla mücadele kapsamındaki öneminden bahsetmiştir.

Katılımcı kitlesinin kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve akademisyenler olduğu çalıştaydaki farklı oturumlar kapsamında Konaklama ve Seyahat Acentacılığı ana başlıkları etrafında paydaşlar istişare etme imkanı bulmuşlardır. Mevcut duruma yönelik bulguların tespitinin öncelikle ele alındığı çalıştayda; gerekli olabilecek mevzuatsal değişiklikler, denetim uygulamalarına ilişkin değerlendirmeler ve teknoloji ile veri paylaşımı çerçevesinde sektörde kayıt dışılığı azaltmak adına atılabilecek farklı adımlar tartışılmıştır.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Temmuz 2019 (15.8.2019)
Sonraki İçerikİşsizlik oranı %12,8 seviyesinde gerçekleşti  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz