Ana Sayfa Vergi Şirketin aktifinde kayıtlı Tapu üzerinde tek görünen bina ve arsaya iki ayrı...

Şirketin aktifinde kayıtlı Tapu üzerinde tek görünen bina ve arsaya iki ayrı tapu aldığımızda mizanda bu ayrıştırma sonraki paylaşımı nasıl yapmalıyız?

Şirketin aktifinde kayıtlı Tapu üzerinde tek görünen bina ve arsaya iki ayrı tapu aldığımızda mizanda bu ayrıştırma sonraki paylaşımı nasıl yapmalıyız?

1010
0
Mükellef 1985 yılında bir arsa iktisap etmiş, daha sonra 2010 yılında bu arsa üzerine bina inşa etmiş ve elindeki tapuyu bina cinsine çevirmiştir. Şimdi ise söz konusu gayrimenkulü ifraz işlemine tabi tutarak, bina + arsa olarak iki ayrı tapuya çevirecektir. Bu ifraz işlemi sonucunda, şimdiye kadar mizanda tek kalemde BİNA olarak gösterilen gayrimenkul BİNA + ARSA olarak iki ayrı kaleme ayrıştırılacaktır. Bu ayrıştırma işleminde bina ve arsa maliyetlerindeki paylaşım nasıl yapılacaktır?

İki ayrı tapu olması halinde Arsa ve bina ayrı ayrı aktifleşir.
İfraz öncesi toplam maliyet, toplam m2 cinsinden dağıtımının uygun olacağı görüşündeyiz.
İleride sorun yaşanmaması için Konu hakkında GİB’den yazılı görüş almanızı öneririz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSistemde Kayıtlı Kullanıcı olunmayan tarihe e-Fatura düzenlenebilir mi?
Sonraki İçerikAnkastre gazlı ocak ve Elektrikli ocaklarda ÖTV var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz