Ana Sayfa Duyurular Aylık Para ve Banka İstatistikleri – Mayıs 2019

Aylık Para ve Banka İstatistikleri – Mayıs 2019

687
0
Aylık Para ve Banka İstatistikleri – Mayıs 2019

Aylık Para ve Banka İstatistikleri; Merkez Bankası ve diğer bankaların para, mevduat ve diğer parasal yükümlülüklerini, bu kurumlar tarafından verilen kredileri ve yurt dışı ile olan pozisyonlarını gösteren stok bir veri topluluğudur.

Bu istatistiki tablolarda, Merkez Bankası ve bankalara ait aşağıdaki veriler yer alır:

  • Özgün bilançolar
  • Sektörel bilançolar
  • Vade, tür ve sektör detayında; mevduat, kredi ve menkul kıymet kalemleri
  • Parasal durum ve para arzı büyüklükleri

28 Haziran 2019 itibarıyla, Aylık Para ve Banka İstatistikleri tabloları daha sade ve diğer ülke verileri ile karşılaştırılabilir bir sunuma getirmek amacıyla, güncellenmiştir.
Yapılan düzenlemeleri “Uygulama Değişiklikleri” başlığı altında bulabilirsiniz.

Veriler zaman serisi olarak EVDS’de yayımlanmaktadır. Erişim için tıklayınız.

Parasal Gelismeler – Mayıs 2019 için tıklayınız.

Veri (Tablolar)- Mayıs 2019 için tıklayınız.

 


Kaynak: TCMB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikKar amacı olmayan vakfın yevmiye ve yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdikini yaptırmamız gerekiyor mu?
Sonraki İçerikİmar barışı ödemeleri hafta sonu da yapılabilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz