Ana Sayfa Muhasebe Vergi dairesi tarafından tespit edilen ve süresinden sonra bildirilmesi istenen beyannamelerde pişmanlıktan...

Vergi dairesi tarafından tespit edilen ve süresinden sonra bildirilmesi istenen beyannamelerde pişmanlıktan faydalanılır mı?

871
0
Vergi dairesi tarafından tespit edilen ve süresinden sonra bildirilmesi istenen beyannamelerde pişmanlıktan faydalanılır mı?

2014 yılında adıma ait gayrimenkul satışı nedeni le Değer artış kazancı oluştuğu tespit edildi. Geriye dönük hazır beyan sisteminden beyan edeceğim. 2014 yılı bildirim istisnasından yararlanır mı? Hazır beyan da pişmanlık(371) ile beyan edilir mi?

Tespit Vergi dairesi tarafından yapılmış ise VUK 371. madde hükümlerinden yararlanılamaz.
Hazır beyan sisteminde KKS kodu(Kanuni süresinin den sonra) kullanılarak beyanname verilir.
İstisna bir haktır yararlanılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vergi Dairesi yoklaması sırasında yapılan tespit sonucu aynı güne girişi yapılan 3 işçi için geç bildirim nedeniyle çıkacak cezalar nelerdir?

Vergi incelemesi sonucu hesap edilen vergi ve cezalar için %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

Geçmiş dönem gelir vergisi beyannamesinde düzeltme yaparsam cezai bir işlem olur mu?

 


Önceki İçerik% 18 KDV’li aldığımız ticari aracın satışında KDV oranı ne olmalıdır?
Sonraki İçerikDünyanın Çevresi (NASA / Evreni Ölçmek)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz