Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ülkemiz, Avrupa Konseyi’ne (AK) ne zaman üye olmuştur ve Konsey’in hangi temel...

Ülkemiz, Avrupa Konseyi’ne (AK) ne zaman üye olmuştur ve Konsey’in hangi temel sözleşmeleri Çalışma Bakanlığı görev alanına girmektedir?

712
0
Ülkemiz, Avrupa Konseyi’ne (AK) ne zaman üye olmuştur ve Konsey’in hangi temel sözleşmeleri Çalışma Bakanlığı görev alanına girmektedir?

Ülkemiz, Avrupa Konseyi’ne (AK) ne zaman üye olmuştur ve Konsey’in hangi temel sözleşmeleri Çalışma Bakanlığı görev alanına girmektedir? Bu sözleşmelerin T.C. vatandaşları çalışırken ve emekliliklerinde menfaatlerinin korunmasında etkisi var mıdır?

Ülkemiz, kurulduğu 1949 yılından bu yana Avrupa Konseyi’nin üyesidir ve 98 sözleşmesini ve protokolünü onaylamıştır. Bu sözleşme ve protokollerden 18’i Bakanlığımızı ilgilendirmektedir.

Sözleşmeler, sosyal politika alanında ülkemiz mevzuatı ve uygulamaları için önemli olduğu kadar, özellikle AK üyesi ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımızın, çalışma hayatı, sosyal güvenlik ve yabancılar mevzuatından kaynaklanan haklarının korunması ve geliştirilmesi bakımından da büyük önem taşımaktadır.

Bu Sözleşmelerden;

– Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Ek Protokolleri
– Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı
– Avrupa Sosyal Güvenlik Kodu
– Göçmen İşçilerin Hukuki Statüsü Hakkında Sözleşme

yukarıda belirtilen hususlarda özel öneme sahiptir.

 

 


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKGK 2018 Faaliyet Raporu
Sonraki İçerikKanada Türkiye İş Konseyi’nden JETCO’ya İlişkin Basın Açıklaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz