Ana Sayfa Güncel Bağımlı olarak çalışan meslek mensubu çalıştığı kurumun sermaye artış raporu düzenleyebilir mi?

Bağımlı olarak çalışan meslek mensubu çalıştığı kurumun sermaye artış raporu düzenleyebilir mi?

1660
0
Bağımlı olarak çalışan meslek mensubu çalıştığı kurumun sermaye artış raporu düzenleyebilir mi?

 

Özel bir kuruluşta bağlı meslek mensubu olarak çalışmaktayım (SMMM). Çalıştığım kurumun yapacağı sermaye artışında kullanılmak üzere önceki sermayenin ödendiğine dair raporu yazabiliyor muyum?

Bir iş yerinde hizmet akdiyle çalışıp söz konusu firmanın bordrosunda bulunan meslek mensubu, sadece çalıştığı iş yeri ile sınırlı olmak kaydıyla, meslek kaşesini kullanarak o iş yerinin sermaye artırım vs raporlarını düzenleyebilir. Rapora İSMMMO’dan alınacak “oda kayıt”belgesi eklenecektir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali müşavirler çalıştığı iş yerinin Sermaye artırımı ve tür değişikliği raporlarını düzenleyebilirler mi?

Sermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?

Sermaye artırımında gelecek yıllarda oluşabilecek karı taahhüt edebilir miyiz?

 

Önceki İçerikPara Politikası Kurulu Toplantı Özetine İlişkin Basın Duyurusu (2019-18)
Sonraki İçerikAlış ve satış iskontosuna tabi işlemler B formunda bildirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz