Ana Sayfa Güncel Vadesi geçmiş ve herhangi bir işlem yapılmamış çeklere ilişkin dönem sonlarında nasıl...

Vadesi geçmiş ve herhangi bir işlem yapılmamış çeklere ilişkin dönem sonlarında nasıl bir işlem yapılmalıdır?

876
0
İş yerimde dönem sonu işlemlerini kontrol ederken 101 karşılıksız çekler hesabında bakiye olduğunu fark ettim. İlgili çek karşılıksız çıktığı halde müşteriye iade edilmemiş aynı zamanda yazdırılmamış veya yasal süreç başlatılmamış. Vadesi geçtiği için dönem sonunda 101-121 virmanı yaparak portföyde bekletemiyorum. Şüpheli alacak hesabında takip etmek dışında yapabileceğim bir işlem var mıdır?

 

Karşılıksız çıkan çek için hukuki takip yapılmamış ise şüpheli alacak karşılığı ayrılmaz.
101 hesabı 120 hesaba virman yapacaksınız.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bankaların ödemekle yükümlü olduğu karşılıksız çek tutarı 2019 için ne oldu?

https://www.muhasebenews.com/karsiliksiz-cek-tutarlarini-direkt-gider-yazabilir-miyiz/https://www.muhasebenews.com/bankalarin-odemekle-yukumlu-oldugu-karsiliksiz-cek-tutari-2019-icin-ne-oldu/

Karşılıksız çek tutarlarını direkt gider yazabilir miyiz?

 

Önceki İçerikSerbest Meslek Mensupları bilanço usulü defter tutabilir mi?
Sonraki İçerikSokak hayvanlarına yapılan harcamalar gider olarak yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz