Ana Sayfa Vergi Defter Beyan Sisteminde Damga Vergi Defterine Kayıt Nasıl Yapılır?

Defter Beyan Sisteminde Damga Vergi Defterine Kayıt Nasıl Yapılır?

1078
0

Defter Beyan Sisteminde Damga Vergisi Defterine Kayıt Nasıl Yapılır?

Sisteme giriş yaptıktan sonra, sol menüde yer alan “Muhasebe Bilgileri” başlığı altında yer alan “Damga Vergisi Ekle” menüsü tıklanarak “Damga Vergisi” alanında “Belge Bilgisi” bölümünde “Düzenlenme Tarihi” seçilerek “T.C. Kimlik Numarası” veya “Vergi Kimlik Numarası” bölümünün doldurulması durumunda “Soyadı/Unvan”, “Ad/Unvan Devamı” ve “Vergi Dairesi” alanları bilgileri otomatik gelmektedir.

“Damga Vergisi” alanında “Sözleşme No”, “Türü/Kodu” ve “İçerdiği Belli Para” alanları doldurularak “Kaydet” veya “Kaydet ve Devam Et” butonlarına basılarak sözleşmeye ilişkin bilgiler “Damga Vergisi Defteri”ne kaydedilebilecektir.

 

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde deftere kayıt tarihi belge tarihi midir?

 

 

Defter beyan sisteminde onaylanan beyannameleri nasıl listelerim?

 

 

Defter Beyan Sistemine Yeni Belge Türleri Eklenmiştir

 

 


Önceki İçerikSermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?
Sonraki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan kişiden alacağımız danışmanlık hizmetine istinaden düzenleyeceğimiz gider pusulasının stopaj oranı nedir? Muhtasar beyannamede hangi kodda bildirim yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz