Ana Sayfa Muhasebe Gelir vergisi beyannamesinde götürü giderden gerçek gider yöntemine geçmek için ne kadar...

Gelir vergisi beyannamesinde götürü giderden gerçek gider yöntemine geçmek için ne kadar süre geçmesi gerekir?

1255
0

2010-2011-2012-2013-2014 yıllarında mükellefim götürü gideri seçerek beyanname vermiştir. Bina yıkıldığından dilekçe verilerek 2 yıl beyanname verilmemiştir.
2017 yılında bina tamamlanmış ve kira gelir elde edildiği için 2017 yılı için kira beyannamesi verilmiştir. Götürü gider seçilerek yapılmıştır.2018 yılı için gerçek gider yöntemini seçebilir miyim?

Bizim görüşümüz Gerçek usulde giderler indirilebilir. 74. maddede ÜST ÜSTE 2 YIL DEMİYOR AŞAĞIDAKİ GİBİ İFADE EDİLİYOR. “Götürü gider usulünü kabul edenler iki yıl geçmedikçe bu usulden dönemezler.”

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2 Yıldan fazla götürü gideri seçtikten sonra gerçek gider yöntemini seçerek gelir vergisi beyannamemi verebilir miyim?

 

 

Götürü gider yönetimini seçersem ne zaman gerçek gider yöntemini seçebilirim?

 

 

Kira geliri bildiriminde gerçek gideri seçtiğimizde amortisman tutarı ve harcamaların tamamını mı indirim konusu yapılır?

 

 

Önceki İçerikNisan – Haziran 2019 İç Borçlanma Stratejisi
Sonraki İçerik31 Aralık 2019 Tarihi İtibarıyla KİT’lerin ve Özelleştirme Kapsamındaki Kuruluşların Borç Durumu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz