Ana Sayfa Ekonomi Avrupa Ekonomik Birliği’nin En İyi 500 Ekonomist  arasında gördüğü Türk! 

Avrupa Ekonomik Birliği’nin En İyi 500 Ekonomist  arasında gördüğü Türk! 

1143
0

Erinç Yeldan 

Alp Erinç Yeldan (22 Mart 1960), Türk iktisatçı.

Yeldan 1978 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Doktora eğitimini 1988 yılında Minnesota Üniversitesi’nde tamamladı. Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Bir süre İzmir Yaşar Üniversitesi İktisat bölümü öğretim üyesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Halen Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Birçok makale ve ödülün yanı sıra, aktif olarak Bağımsız Sosyal Bilimciler grubunda ve Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazmaktadır. Araştırma konuları genel itibarıyla hesaplanabilir genel denge ve Türkiye ekononomisini içermektedir.

Yeldan, 2001 yılında duyurulan ve European Economic Association tarafından desteklenen, “Worldwide Rankings of Economists and Economics Departments” da 131. sırada yer alan ve Türkiye’den bir üniversiteye mensup tek Türk iktisatçıdır.

2002 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

‘Dünyanın en önemli 1.000 ekonomisti’ adı verilen genel listeye, dünyanın en iyi bilimsel ekonomistleri arasında adı geçen Prof. Erinç A. Yeldan 131’inci sırada yer almıştır.

Yeldan, Praksis dergisi Danışma Kurulu üyesidir.

Mezunu olduğu Kadıköy Anadolu Lisesinin, Mezunlar Derneği Kalid tarafından çıkartılan Kadıköy Maarif adlı dergide yazmaktadır.

Erinç Yeldan Prof. Dr. Yeldan doktora derecesini aldı. ABD’nin Minnesota Üniversitesi’nden mezun oldu ve 1988’de Bilkent’te İktisat Bölümüne katıldı. 1998-2003 yılları arasında İktisat Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1994/ 95’de Minnesota Üniversitesi’nde öğretmen adayı oldu. Genel Denge Analizi . Daha sonra Washington, DC Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti ve bir araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2007/2008 boyunca, University of Massachusetts, Amherst ve Amherst College’da Fulbright alimi yaptı. Yeldan’ın son çalışması, makroekonominin gelişmesine ve Türkiye ekonomisine önem veren ampirik, dinamik genel denge modellerine odaklanıyor. İcra direktörlerinden biridir.Uluslararası Kalkınma Ekonomisi Ortakları (IDEA) , Yeni Delhi. 1998 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilimci Ödülü’nü aldı (TÜBA). Çalışmaları , 2001 yılında Avrupa Ekonomik Birliği tarafından yapılan bir araştırma ile En İyi 500 Ekonomist listesinde yer aldı .

Bazı yayınlanmış eserleri
  • “Türkiye Ekonomisi ( Nurhan Yentürk, Ahmet Köse, Cem Somel ve Gökhan Günaydın ile)”,
  • “Küresellesme Sürecinde Türkiye Ekonomisi: Bölüsüm. Birikim. Büyüme”,
  • “Iktisat Üzerine yazilar I-II (A.H. Köse ve F. Senses ile)”
  • “Küreselleşme: Kim İçin?”
  • “İktisadi Büyüme ve Bölüşüm Teorileri”
  • “The Economics of Growth and Distribution”
  • Geçmişten Geleceğe Türkiye Ekonomisi

Kaynak: Vikipedia
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 


 

Önceki İçerik2019 Yılında Yürürlükte olan İŞKUR Teşvikleri – Asgari Ücret Desteği
Sonraki İçerikÜniversite hastanelerinin faturalarını gelir vergisi beyannamemde indirim konusu yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz