Ana Sayfa Haberler Borsada işlem gören bankaların aktif büyüklüğü 2,5 trilyon lirayı aştı

Borsada işlem gören bankaların aktif büyüklüğü 2,5 trilyon lirayı aştı

792
0

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, borsada işlem gören bankaların konsolide olmayan toplam aktif büyüklüğü 2018 sonunda 2 trilyon 503 milyar 242 milyon liraya ulaştı.

Böylece Akbank, DenizBank, Garanti Bankası, Halkbank, ICBC Turkey Bank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi’nin konsolide olmayan toplam aktif büyüklüğü, 2017 yıl sonuna kıyasla 334 milyar 754 milyon lira artış göstermiş oldu.

Söz konusu bankaların 2018’deki net karı bir önceki seneye oranla yüzde 5,7 artarak 35 milyar 181 milyon 287 bin lira oldu. Aynı dönemde söz konusu bankaların öz kaynakları ise, yüzde 16,3 artarak 270 milyar 148 milyon 492 bin liraya ulaştı. Bankaların ortalama öz kaynak karlılığı ise yüzde 13,9 seviyesinde gerçekleşti.

 

 

 

 

 


Kaynak: AA
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKuveyt Türk Açık Kaynak Kodlarını Erişime Açıyor
Sonraki İçerikMenkul sermaye iradı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz