Ana Sayfa Haberler Avrupa Rüzgar Enerjisi 2018 Raporu yayımlandı

Avrupa Rüzgar Enerjisi 2018 Raporu yayımlandı

799
0

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope), 2018 Avrupa İstatistikleri Raporunu yayımladı.

Rapora göre, 2018 yılında Avrupa’da 11.7 gigavat (GW) rüzgar enerjisi kullanıldı. Toplam net artış ise 11.3 GW olarak belirlendi.

Böylece 2017 yılına oranla rüzgar enerjisi kullanımı, yüzde 32 düşüş gösterdi.

Avrupa’da 2018’de kullanılan rüzgar enerjisi 178.8 GW’a ulaşarak AB genelinde doğal gazdan sonra en çok kullanılan enerji birimi oldu.

Almanya, yüzde 29 ile Avrupa’da rüzgar kurulu gücü en fazla olan ülke oldu. Almanya’nın ardından yüzde 16 ile Birleşik Krallık geliyor.

Danimarka’da rüzgar enerjisi, yüzde 41 ile en fazla talep edilen enerji kaynağı oldu. Danimarka’nın ardından yüzde 28 ile İrlanda, yüzde 24 ile Portekiz, yüzde 21 ile Almanya ve yüzde 19 ile İspanya geliyor.

Türkiye ise, rüzgardaki kurulu gücünü 2017’ye oranla 497 megavat (MW) arttırarak ilave güç bakımından Avrupa Kıtası’ndaki ülkeler arasında altıncı sıraya yerleşti.

WindEurope’un açıklamasına göre rüzgar enerjisi, yıl boyunca farklı sektörlerde yaşadığı olumsuzluklara rağmen 2019’da doğal gazı geçerek en geniş çaplı elektrik üretim kaynağı olabilir.

Ayrıca rüzgar enerjisine yapılan yatırımlar da 2018 yılında yüzde 20 artarak 26.7 milyar euro tutarında gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: windeurope.org
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracat bedelinin %80’ini bozdurmadan yurt içindeki tedarikçiye dövizle ödeme yapabilir miyim?
Sonraki İçerikKaravanda Serbest Meslek Faaliyetini Yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz