Ana Sayfa Vergi Home Ofis Kullananlar Emlak Vergisine Dikkat!!!

Home Ofis Kullananlar Emlak Vergisine Dikkat!!!

7742
0

1- EV-OFİS (HOME-OFİS) OLARAK DA KULLANILAN KONUTUN EMLAK VERGİSİ ARTAR MI?
Eskiden beri emlak vergisinin KONUT olarak ödendiği meskenin bir kısmının işyeri olarak kullanılmaya başlanması halinde Emlak vergisi;
Emlak Vergisi Kanunu
     1.1- Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.
Bina vergisinin oranı;
-Meskenlerde binde bir,
-Diğer binalarda ise binde ikidir.
     1.2- Bir binanın kullanış tarzının tamamen değiştirilmesi veya bir binanın ikamete mahsus mahallerinden bir kısmının dükkan, mağaza, depo gibi ticaret ve sanat icrasına mahsus mahaller haline kalbedilmesi (değiştirilmesi), (Bu hükmün uygulanmasında bir apartmanın her dairesi bir bina sayılır ve tadil sebebi, yalnız kullanış tarzı tamamen veya kısmen değiştirilen daire için geçerli olur).”
     1.3- Vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde, değişikliğin vuku bulduğu bütçe yılı içerisinde, Emlak’ın bulunduğu yerdeki ilgili belediyeye verilir.

2- EV-OFİS (HOME-OFİS) OLARAK DA KULLANILAN KONUTUN EMLAK VERGİSİ BİNDE 2 OLARAK UYGULANIR!!!
Sonuç olarak: İkamet edilen konutun bir kısmının iş yeri halinde dönüştürülmesi halinde ve nitelik itibarıyla iş yeri kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu yeni durumda iş yeri olarak kullanılmaya başlandığı tarihi izleyen bütçe yılından itibaren işyerine ait oran üzerinden vergilendirilmesi gerekir.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEsnaf Muaflığı Kapsamında Bulunanlar Ne Şekilde Vergilendirilir?
Sonraki İçerikToplu İşten Çıkarma Yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz