Ana Sayfa Muhasebe Aynı gün içerisinde birden fazla faturanın toplamı 1.000 TL üzerinde olan işlemlerde...

Aynı gün içerisinde birden fazla faturanın toplamı 1.000 TL üzerinde olan işlemlerde Tevkifat uygulaması olmalıdır?

5558
0

Fason örme yapan bir mükellef, çalıştığı firmaya KDV tevkifatlı fatura düzenlemektedir. İlgili ay içerisinde birçok fatura düzenliyor. Örneğin bir faturası 2.000 TL ve tevkifat yapıyor ikinci faturası 800 TL’lik fatura olunca 1.000 TL nin altında kaldığı için 800 TL’lik faturayı tevkifatsız mı kesecek yoksa bütün faturalarını tevkifatlı mı düzenlemesi gerekiyor?

 

Son hizmeti için tek fatura düzenlenmesi veya her işlem için ayrı fatura düzenlenmesi mümkün olup, fatura bedelinin Tebliğde belirtilen sınırı (1.000 TL) aşması halinde tevkifat yapılması gerekmektedir.

63 Nolu KDV Sirküleri bölüm 2.2.4, ” Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 1.000 TL’yi aşmadığı takdirde, hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır.

Sınırın aşılması halinde ise tutarın tamamı üzerinden tevkifat yapılacaktır.

Tespit edilen tutarı aşan işlemlerde KDV tevkifatı zorunluluğundan kaçınmak amacıyla bedel parçalara ayrılamayacak, aynı işleme ait bedellerin toplamı dikkate alınarak bu sınırın aşılması halinde tevkifat yapılacaktır.

Tevkifat zorunluluğundan kaçınmak amacıyla, birden fazla fatura düzenlenmek suretiyle bedelin parçalara bölündüğünün tespiti halinde vergi dairelerince, bütünlük arz ettiği anlaşılan alımların toplamının yukarıda belirtilen sınırı aşıp aşmadığına bakılarak gerekli işlemler yapılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

KDV Tevkifatı Uygulamasında Sınır Nedir?

 

 

Hangi mal ve hizmetler için KDV tevkifatı uygulanacaktır?

 

 

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

 

 

 

Önceki İçerikMevcut SMMM sözleşmesinde değişiklik yoksa her yıl DV ödenir mi?
Sonraki İçerikYabancı şirkete ödenen müşteri temini hizmet bedelinin vergi uygulaması nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz