Ana Sayfa Güncel Meslek hastalığına yakalanan kişinin tazminat hakları nedir?

Meslek hastalığına yakalanan kişinin tazminat hakları nedir?

931
0

1- Bir işçimiz var. Telefon ediyor ben hastayım gelemeyeceğim diyor. 15,20 gündür gelmiyor. Biz de onu ücretsiz izinli olarak gösteriyoruz. Biz bu adamın çıkışını vermek istiyoruz. Tazminat hakkı doğar mı? Bizim ne yapmamız gerekiyor?

2- Bir işçimiz fıtık ameliyatı oldu. Şu anda istirahatli. ……………. hastanesinden; İLGİLİ MAKAMA XXXXX PROTOKOL NOLU FALAN KİŞİ LOMBER DİSK HERNİSİ TANISI İLE OPERE OLAN HASTANIN AĞIR YÜK KALDIRMASI VE AĞIR İŞLERDE ÇALIŞMASI SAKINCALIDIR. İMZA BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI …… …… BU ÇALIŞANIMIZ BU YAZI İLE BİZDEN KIDEM TAZMİNATI İSTEYEREK AYRILMAK İSTİYOR. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

Meslek hastalığı, sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik hâlleridir (5510 Sayılı Kanun m.14).

6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu da (m.3/1-L) meslek hastalığını mesleki risklere maruziyet sonucu ortaya çıkan hastalık olarak tanımlamaktadır. Çalışanlar uzun süre aynı işi yapmakta, aynı şekilde çalışmakta, işin yapılma şekli veya niteliği nedeniyle belirli bir zaman sonra yaptığı işten etkilenmekte ve meslek hastalığına yakalanmaktadır. Meslek hastalığına yakalanan işçinin ise maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı doğmaktadır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kendi Adına ve Hesabına Bağımsız Çalışanların Meslek Hastalığı Durumları Kim Tarafından, Nasıl Bildirilmelidir?

 

Meslek Hastalığının Kapsamında Bulunan Sigortalılar Kimlerdir?

 

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

 

Meslek Hastalığı Nedir Biliyor musunuz?

 

 

Önceki İçerikİstanbul gayrimenkul verileri – 2018
Sonraki İçerikAlmanya ticarette rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz