Ana Sayfa Muhasebe 10’dan fazla çalışanı olan, çok tehlikeli sınıftaki yerler için SGK teşviki nedir?

10’dan fazla çalışanı olan, çok tehlikeli sınıftaki yerler için SGK teşviki nedir?

1294
0

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019 yılında uygulayacağı teşviklerden olan, 10’dan fazla personel bulunduran, çok tehlikeli hizmet sınıfında hizmet veren, 3 yıl boyunca ölümlü iş kazası ve uzuv kaybına neden olan iş kazası bulunmayan Beldeye İktisadi Teşekkülleri normalde %2 olan işveren priminin %1’e indirilmesi teşvikinden 3 yıl süre ile yararlanabilirler mi?

 

Teşvikten yararlanma şartları

MADDE 4 –
(1) Teşvikten yararlanmaya esas şartların sağlanması gereken üç yıllık süre ile teşvikten yararlanılacak üç yıllık süre boyunca işveren, aşağıdaki şartları sağlaması kaydıyla teşvikten yararlanabilir:

a) İş yerinin 6331 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alması gerekmektedir.

     b) İşverenin Türkiye genelinde çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde           her ay toplamda ondan fazla çalışanı bulunması gerekmektedir.

     c) Ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana             gelmemesi şarttır.

     ç) İş yerinin, İSG-KATİP’e kayıtlı onaylanmış ve devam eden iş sağlığı             ve güvenliği hizmetlerinin verilmesine ilişkin, iş güvenliği uzmanı ve           iş yeri hekimi ya da 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi                     Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri                             Yönetmeliğine göre Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar             ile yapılmış bir sözleşmesinin bulunması şarttır.

 

(2) Asıl işveren alt işveren ilişkisi kurulan iş yerlerinde, teşvikten yararlanmaya esas şartların sağlanması gereken üç yıllık süre ile teşvikten yararlanılacak üç yıllık süre boyunca alt işverenlere ait iş yerlerinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmemesi şarttır.

 

(3) 4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesi, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında prim desteğinden veya işsizlik sigortası primini kapsayan diğer sigorta prim teşviki, destek veya indirimlerden yararlanan işverenler aynı ayda aynı sigortalı için bu maddede belirtilen teşvikten yararlanamaz.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

5510 Sayılı Kanun’un 5-1/B Kapsamındaki Sigortalıların İş Kazası Sayılma Halleri ve İş Kazasının Bildirimi

 

Hangi Sigortalılar İş Kazası Kapsamına Girer?

 

SGK iş kazası sonucu sigortalıya veya hak sahiplerine ödenecek malullük, ölüm aylığı işverene nasıl rücu edilir?

 

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

 

Suudi Arabistan’da İş Kazası Sonucu Maluliyet ve Ölüm Halinde, Sigortalı ve Varislerin Hakları Nelerdir?

 

Benim Başıma Gelmez Demeyin: İş Kazası!

 

İş Kazası Nedeniyle Çalışana Bağlanan Gelirleri, SGK Hangi Hallerde İşverenden Talep Edebilir?

 

 

Önceki İçerikKolomb Takası (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)
Sonraki İçerikAtlantik Köle Ticareti (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz