Ana Sayfa Muhasebe UBER’in yurt dışından Türkiye’deki yolcu taşımacılığı için kestiği fatura geçerli mi?

UBER’in yurt dışından Türkiye’deki yolcu taşımacılığı için kestiği fatura geçerli mi?

1182
0

UBER işi yapan bir şahıs firmam var. UBER müşterisine sistem tarafından kesilen fatura “0” KDV’li kesilmiş. Biz bu faturalara KDV uygulayacak mıyız? Oran kaç olacak? Ayrıca UBER tarafından mükellefe kesilen hizmet faturalarına 2 no.lu KDV beyannamesi verilmesi gerekiyor mu? (KDV’nin tamamımı 2 no.lu ile beyan edilecek ve KDV indirim konusu yapılacak mı?

 

Fatura düzenlenecek faturada hesaplanacak KDV oranı % 18 dir. Türkiye’de verilen hizmet için hizmet veren mükellef gerçek usulde KDV mükellefidir. (2) nolu KDV ise Yurt dışından ithal edilen hizmet için kullanılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kamu Kurumlarına Verilen Yurt Dışı Danışmanlık Ve Eğitim Hizmetlerinde Vergi Kesintisi Yapılır mı?

 

Yurt dışında verilen eğitim hizmetinin vergilemesi nasıl olacaktır?

 

İnternet üzerinden eğitim veriyorum, faturasını nasıl keseceğim?

 

Yurtdışı İnternet Sitelerinin Türkiye’de Elde Ettiği Kazançlar Üzerinden Vergi Hesaplanır mı?

 

Google reklamları için %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

 

Suriye vatandaşının internet üzerinden yurt dışından elektronik küçük malzeme alım satımı vergiye tabi midir?

 

Yurt Dışındaki Firmalardan İnternet Üzerinden Yapılan Alışverişlere Aracılık Yapan Firmanın Türkiye’deki Vergilendirme Hesaplaması Nasıl Yapılır?

 

 

Önceki İçerikSMMM A.Ş.’den ayrılan ve şahıs firması olarak faaliyetine devam edecek olan meslek mensubun yapması gereken işlemler nelerdir?
Sonraki İçerikTekdüzen hesap planında Kebir hesaplarının altına alt hesap açmak zorunlu mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz