Ana Sayfa Muhasebe Ek faaliyet nedeniyle aynı yıl içinde basit usulden gelir vergisine geçtim. Beyannameleri...

Ek faaliyet nedeniyle aynı yıl içinde basit usulden gelir vergisine geçtim. Beyannameleri neye göre vereceğim?

1448
0

Basit usul servis işiyle iştigal eden mükellefimiz 19.12.18 tarihi itibariyle Adi ortaklık üyesi olarak kuaför hizmetinden dolayı gerçek usule geçiş sağlamış bulunmaktadır. Bu mükellef defter beyana tabii idi. Şimdi aralık ayında zaten kdv beyanı vereceğiz defter beyanda da işlersek mükerrer olacak ne işlem yapmamız gerekiyor? Gerçek usule geçtiği için ilk dönem kdv beyanında kullandığı aracın alış tarihinde ki faturasında ki kdv’sini indirebilir miyiz? Beyannamede hangi sütunda göstermeliyiz?

Şubat ayında yıllık basit usul beyanı verecek mi yoksa mart ayında gelir vergisi beyanı verip içine basit usul kazancını mı ekleyecek?

(20.12.2018)

 

2018 Yılı için İşletme defterini Kağıt ortamında tutacak. 2019 yılı işletme defterini ise defter beyan sisteminden verecektir. Aralık /2018 dönemi KDV ve varsa Muhtasar, son dönem geçici vergi ve yıllık GV beyannameleri kağıt ortamında GİB bdp programından verilecektir. 2018 yıllık GV beyannamesi mart ayında verilecek. Basit usul kazancı ve kıst dönem gerçek usul gelir birlikte birleştirilerek verilecektir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Basit usül defter geçiş haddi nasıl hesaplanır?

 

Basit usulde fatura ve KDV uygulaması nasıldır?

 

Basit usulde fatura ve KDV uygulaması nasıldır?

Basit Usul Defter-Beyan Sistemi Soru-Cevap

 

 

Önceki İçerik5 Ocak 2019 Tarihli ve 30646 Sayılı Resmi Gazete
Sonraki İçerikBazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz