Ana Sayfa Muhasebe Malzemeli işçilik yapmak basit usule geçmeye engel mi?

    Malzemeli işçilik yapmak basit usule geçmeye engel mi?

    2324
    0

    …Bir mükellefimiz arka arkaya iki yıllık şartları sağladığından dolayı 2019 yılı başından itibaren işletme defterinden basit usule geçmek istemektedir. Mükellefimiz su tesisatı işleri yapmaktadır. Tamir ve tadilat işleri yapmakta olup, aynı zamanda malzeme de kullandığı için malzeme artı işçilik faturası kesmektedir. Yani direkt emtia satışı olmayıp işçilikle beraber alıp satmaktadır.

    Burada sormak isteğim, malzeme alıp işçilikle beraber satmamız basit usule geçmemize engel olur mu? Yoksa sadece tamir tadilat olarak işçilik faturası mı kesmemiz gerekir?
    (19.12.2018)

     

    Madde 48 Basit usule tabi olmanın özel şartları şunlardır:

    1. Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satanların yıllık alımları tutarının (302 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 1.1.2018 tarihinden itibaren 100.000 TL) veya yıllık satışları tutarının (302 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 1.1.2018 tarihinden itibaren 148.000 TL) aşmaması,
    2. 1 numaralı bentte yazılı olanların dışındaki işlerle uğraşanların bir yıl içinde elde ettikleri gayri safi iş hasılatının (302 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 1.1.2018 tarihinden itibaren 49.000 TL) aşmaması,
    3. 1 ve 2 numaralı bentlerde yazılı işlerin birlikte yapılması halinde yıllık satış tutarı ile iş hasılatı toplamının (302 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 1.1.2018 tarihinden itibaren 100.000 TL) aşmaması.

     


    Kaynak:ISMMMO
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Basit usül defter geçiş haddi nasıl hesaplanır?

     

    Basit usulde fatura ve KDV uygulaması nasıldır?

     

    Bilgisayar tamir, bakım ve yazılım yükleme faaliyetiyle uğraşanlar basit usule tabi olur mu?

     

    Hem basit usul hem de gerçek usule göre vergi mükellefi olabilir miyim?

     

    Basit Usul defter beyan bildirimi ne kadar sürede bir yapılır?

     

     

    Önceki İçerikFED faiz oranını değiştirmedi
    Sonraki İçerik15 Yıl 3600 gününü dolduran bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz