Ana Sayfa Muhasebe Satış destek faturasının KDV oranı nedir?

Satış destek faturasının KDV oranı nedir?

2564
0

Yurtiçinde ihraç kayıtlı mal alıp yurtdışına ihraç ediyoruz. Yurtiçindeki üretici firma bizden her ay satış destek faturası adı altında ödeme yapıyor. Satış destek faturasını %18 kdv olarak kesiyoruz ama üretici firma ısrarla malın kdv olan %8 olarak fatura düzenlememizi istiyorlar. Kdv oranı %18 mi yoksa %8 mi olması hk. görüş ve ilgili kanun paylaşabilir misiniz?
(10.12.2018 10:04)

 

Teslim edilen mal ve hizmetlerinin KDV oranları KDV listelerinde belirtilmiştir. Mal teslimi yoksa uygulanacak KDV oranı Genel oran olan % 18 uygulanır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracat için yurt dışındaki şirkete ödediğim komisyon faturası için 2 no’lu KDV beyanı vermeli miyim?

 

İnternet üzerinden eğitim veriyorum, faturasını nasıl keseceğim?

 

Yurt içine dövizli servis bakım faturası kesebilir miyim?

 

Alım Satıma Aracılık Edenlere Ödediğim Komisyon İçin Ne Tür Belge Almalıyım?

 

Alım Satıma Aracılık Edenlere Ödediğim Komisyon İçin Ne Tür Belge Almalıyım?

 

 

Önceki İçerikİmar barışı için ödenen tutar gider yazılır mı?
Sonraki İçerikFason iplik ve kazak üretiminde KDV ve tevkifat oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz