Ana Sayfa Haberler Rus Hükümetinden Türk işçisini etkileyebilecek karar!

Rus Hükümetinden Türk işçisini etkileyebilecek karar!

754
0

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 2019 yılında yabancı işçi kotalarının artırılacağını ve vize uygulanan ülkelerden kabul edilecek işçi sayısının 144.583 olarak belirlendiğini açıkladı.

Golikova, “Yabancı işçilerin ekonomiye dahil edilmesi, işverenlerin kalifiye işçi taleplerini karşılama ve başta enerji alanı olmak üzere büyük altyapı projelerinin hayata geçirilmesini sağlama imkanı sunacak. Örneğin, yabancı işçileri ‘Sibirya’nın Gücü’ boru hattının inşasında istihdam edilecek” dedi.

Golikova, 111 bin yabancı işçiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

33 bin işçi ise öngörülmeyen durumlar için rezervde tutulacak.

Rusya’da özellikle inşaat sektöründe çok sayıda Türk firması faaliyet yürütüyor.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMobilya KDV oranı düştü mü?
Sonraki İçerikSerbest Meslek Makbuzu 329 hesapta mı yoksa 336 hesapta mı izlenecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz