Mükellefin mal alımı yaptığı firmanın faturasını beyan ettikten sonraki aylarda fatura tarihinden sonra resen terk olduğunu öğrenirsek bu durumu öğrendiğimizde firmanın faturasını kayıtlardan çıkarıp beyanları düzeltmek yada durumu vergi dairesine bildirmek gibi bir yükümlülüğümüz var mı?
Herhangi bir işlem yapmazsak sonradan resen terk eden firmanın faturasını beyan etmişsin diye bir suçlamayla, yaptırımla karşılaşır mıyız? Fatura tarihinden sonraki tarihlerde firmalarda olan olumsuz gelişmeler bizi bağlar mı?
Böyle bir zorunluluk yok. Ancak yapılacak vergi incelemesinde sıkıntı yaşamamanız için Düzelteme beyannamesi verilmesinde ve VD bilgi verilmesinde yarar vardır. Meslek mensuplarının sorumluluğu VUK Mük.md.227. maddede belirtilmiştir.
Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
Büyük hisse sahibi ortak A.Ş.’yi tek başına tasfiye edebilir mi?
Tasfiye sonu bilançosunu tüm değerler sıfır olarak mı vereceğim?
Tasfiyeye Giren Şirketin Özel Fon Hesabındaki Hibe Tutarları Gelir Sayılır mı?