Ana Sayfa Haberler Türkiye’de yılın ilk yarısında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı...

Türkiye’de yılın ilk yarısında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103.7 artarak 5 bin 782 oldu.

887
0

Türkiye’de yılın ilk yarısında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103.7 artarak 5 bin 782 oldu.

Anadolu Ajansı’nın (AA) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerinden yaptığı derlemeye göre, ülkede ocak-haziran döneminde 580’i anonim, 5202’si limited olmak üzere 5782 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Geçen yılın aynı döneminde 420 anonim, 2418 limited olmak üzere 2 bin 838 yabancı sermayeli şirket faaliyete geçmişti. Böylece, yılın ilk yarısında kurulan yabancı şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 103,7 artış gösterdi.

Bu şirketlerin illere göre dağılımı incelendiğinde, yılın ilk yarısında 31 şehirde anonim şirket kuruluşunun gerçekleştiği belirlendi. En fazla yabancı sermayeli anonim şirket İstanbul’da kuruldu. 382 yabancı sermayeli anonim şirketin faaliyete geçtiği İstanbul’u, 47 şirketle Ankara, 44 şirketle İzmir, 25 şirketle Antalya ve 20 şirketle Bursa izledi.

Söz konusu şirketler İstanbul’a 132 milyon 723 bin 535 lira, Ankara’ya 11 milyon 536 bin 497 lira, İzmir’e 6 milyon 171 bin 500 lira, Antalya’ya 2 milyon 524 bin 950 lira ve Bursa’ya 3 milyon 640 bin liralık yatırım yaptı.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÖzel sektör işverenleri zorunlu BES sistemine zaman sisteme katılacaktır?
Sonraki İçerikBeş kişinin daha altında çalışana sahip olan işyerleri zorunlu BES kapsama girecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz