Ana Sayfa Ekonomi Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde

1345
0

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Mayıs 2018 Ekonomik Görünüm raporuna göre kurumun 2018 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde

Kurumun 2019 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini ise yüzde 5.0.

OECD ülkelerinin tamamına yönelik büyüme beklentileri ise 2018 ve 2019 yılları için sırasıyla yüzde 2.6 ve yüzde 2.5 seviyelerinde bulunuyor.

Euro Bölgesi’nde ise OECD büyüme beklentisi sırasıyla yüzde 2.2 ve yüzde 2.1 seviyelerinde bulunuyor.

OECD’nin değerlendirmesine göre küresel ekonomide “pozitif” genel görünüm sürüyor. ABD ekonomisinin her iki yılda da (2018, 2019) yüzde 3 büyümesini bekleyen kurumun Euro Bölgesi için beklentisi yüzde 2 seviyesinin üzerinde.

Küresel piyasalar seyrinde belirleyici olan Fed, kuruma göre, 2019 yılının sonuna kadar faizi (mevcut yüzde 1.75’ten) yüzde 3.25 seviyesine kadar artıracak.

OECD’nin her iki yıl için yüzde 4’ün üzerindeki küresel büyüme beklentisi, 2011 yılından bu yana en yüksek seviyesinde bulunuyor; işsizlik oranı ise 1980 yılından beri en düşük seviyesine gerileyecek.

OECD’nin küresel ekonomiye ilikşin son değerlendirmesinde küresel ekonomiye yönelik risklerin oluşmaya başladığı belirtildi.

Büyümenin güçlü olduğu altı çizilen raporda, bununla birlikte rehavete kapılmak için zaman olmadığı vurgulandı.

Kurum küresel riskler arasında İtalya’daki siyasi kargaşanın euro krizi anılarını tazelediğine dikkat çekilirken, İtalya tahvil faizlerindeki artış ve Avrupa hisse senetlerindeki düşüş işaret edildi.

OECD’nin değerlendirmesinde İtalya’daki kargaşanın yanı sıra en güçlü yıllarını yaşayan küresel ekonomiye yönelik diğer tehditlere de değinildi.

Kurum raporunda, yüksek petrol fiyatları, varlık fiyatlarında ve borç seviyelerindeki artış, gelişen piyasalardaki volatilite ve Brexit konusu küresel ekonomi için diğer önemli riskler arasında sayıldı.

_______________________________________________________________________

Kaynak:OECD
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikAracı karavana dönüştürüp satarsam KDV ve ÖTV ödenecek midir?
Sonraki İçerikEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün Türkiye’de Eğitim Raporu 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz