Ana Sayfa Vergi 7020 Sayılı Yapılandırma (Af) Kanunu Vergi Taksitlerinin Ödeme Tarihleri

    7020 Sayılı Yapılandırma (Af) Kanunu Vergi Taksitlerinin Ödeme Tarihleri

    2914
    0

    7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında PEŞİN ödeme ile 18 taksit arasındaki VERGİ borçlarının taksit ödeme vadeleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

    Ödemeler 31 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak, 31 Mayıs 2020 tarihinde son bulacaktır.

    ÖNEMLİ NOTLAR:
    1- Tercih edilen süreden daha kısa sürede ödeme yapılması halinde ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecektir.
    2- 7020 sayılı Kanundan yararlanabilmek için yapılandırılan borca ait İLK İKİ TAKSİTİN SÜRESİNDE ÖDENMESİ şarttır.
    3- Yapılandırılan alacak tutarının tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde ödenmesi halinde herhangi bir katsayı alınmayacak ve fer’i alacaklar yerine YI-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar üzerinden ayrıca %50 İNDİRİM yapılacaktır.
    4- Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden bir takvim yılında 2 veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi mümkündür. Ancak, ilk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da bir takvim yılında 2 taksitten daha fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek ve ödenen tutar kadar Kanundan yararlanılacaktır.
    5- Taksit ödemelerini vergi dairelerinin yanı sıra vergi tahsil yetkisi verilen bankalara da yapılabilir. Ödemeler sırasında bu belgenin ibraz edilmesi veya vergi türü kodunun belirtilmesi işlemleri kolaylaştıracaktır.
    6- Kesinleşmiş alacaklar (Bütçe) Taksitlerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden (www.gib.gov.tr) anlaşmalı bankaların banka kartını veya kredi kartını kullanmak suretiyle ödenmesi mümkündür.
    7- Yapılandırılan alacakların içerisinde yıllık gelir/kurumlar vergisi, gelir (stp)/kurumlar (stp) vergisi, katma değer vergisi ve özel tüketim vergisinden birinin bulunması halinde taksit ödeme süresince bu vergi türleri için verilen beyannamelerin üzerine tahakkuk eden bu vergileri her bir takvim yılında 2’den fazla vadesinde ödememesi durumunda yapılandırılan borçlara ilişkin kalan taksitlere ait ödeme hakkı kaybolacaktır.
    8- 7020 sayılı Kanunun yayımı tarihi itibarıyla yargı kararı ile kesinleştiği halde borçlu tarafına tebligatı yapılmayan Vergi Mahkemesi/Bölge İdare Mahkemesi/Danıştay Kararına Göre Vergi/Ceza İhbarnamesine konu borçların bu Kanun hükümlerine göre ödenmemesi durumunda, Kanunun yayım tarihi vade tarihi olarak dikkate alınmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre takip edilecektir.
    9- Taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde izleyen ilk is günü ödeme yapılabilecektir.

    Kaynak: 7020 Sayılı Kanun

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYıllık Ücretli İzin
    Sonraki İçerik2017 Yılı Haziran Ayında Hangi Sektör Daha Güvenilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz