Ana Sayfa Vergi Google ödenen reklam bedeli faturası için KDV ve stopaj ödenecek mi?

    Google ödenen reklam bedeli faturası için KDV ve stopaj ödenecek mi?

    4
    0

    Google ödenen reklam bedeli faturası için KDV ve stopaj ödenecek mi?

    Evet. Merkezi Yurt dışında bulunan Google, Meta, Facebook, Instagram Youtube gibi platformlara ödenen reklam bedelleri için %20 sorumlu sıfatıyla KDV ve %15 stopaj ödenecektir.

    Google, Facebook ve Twitter gibi Sosyal medya platformları üzerinden reklam hizmeti satın alan ve bu hizmetten Türkiye’de yararlanan Türkiye’deki işletmeler bu faturalar için KDV-2 beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla KDV ve yine reklam hizmetleri için yine sorumlu sıfatıyla stopaj ödeyecektir.

    Ödenen tutar önce brüte dönüştürülecek brüt tutar üzerinden %20 KDV ve %15 Stopaj ödenecektir.

    2 No.lu KDV’nin ödenmesi halinde, 1 no.lu KDV beyannamesinde indirim yapılabilecektir.

    Hesaplanan stopaj vergi de 279 kod ile MUHSGK beyannamesinde bildirilecektir. Ödenen muhtasar reklam gideri olarak kaydedilebilir ve vergi matrahının tespitinde indirim konusu yapılabilir.

    Buna ilişkin Fatura, KDV ve stopaj hesaplama ve yevmiye maddesi örneğine aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

    Instagram, Facebook, Google vb. üzerinden verilen reklam bedelleri için KDV-2 ve stopaj ödenecek mi?

    VİDEO İÇERİK


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTamamlayıcı sağlık sigorta primleri ücret bordrosundan düşebilir mi?
    Sonraki İçerikYurt dışında ortak olunan şirketin başka bir yabancı şirkete devrinde vergi uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz