Ana Sayfa Muhasebe Ruhsatında kamyonet olarak geçen hafif ticari araçların harcamalarında %70 – %30 gider...

    Ruhsatında kamyonet olarak geçen hafif ticari araçların harcamalarında %70 – %30 gider kısıtlaması yapılacak mı?

    Farklı markaların Doblo, Fiorino, Berlingo, Kangoo, Transit, Combo tarzı araçlarından arkada yolcu koltuğu olanlar ruhsatta kamyonet geçse bile vergi uygulaması bakımından binek oto olarak değerlendirilmektedir.

    2
    0

    Ruhsatında kamyonet olarak geçen hafif ticari araçların harcamalarında %70 – %30 gider kısıtlaması yapılacak mı?

    Farklı markaların Doblo, Fiorino, Berlingo, Kangoo, Transit, Combo tarzı araçlarından arkada yolcu koltuğu olanlar ruhsatta kamyonet geçse bile vergi uygulaması bakımından binek oto olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle bunların alımlarında, kullanılmasında ve satışında binek oto olarak dikkate alınması gerekmektedir.

    Genel olarak taşıtlar Gümrük G.T.İ.P. 87.03 pozisyonunda tanımlanan binek otomobil ise gider kısıtlamasına tabi tutulacak, G.T.İ.P. 87.04 pozisyonunda se ticari araç olan değerlendirilip giderlerin tamamı vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınır.

    Konu ile ilgili Youtube videoları

     

     

     


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetlerinde KDV Tevkifatı Uygulaması
    Sonraki İçerikMali müşavirlik ofisi olan meslek mensubu bu faaliyetine devam ederken aynı zamanda başka bir ticari şirkette kısmi veya tam zamanlı 4/1-a’lı olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz