Ana Sayfa Vergi Varlık Barışı Kapsamında Şirkete Kaydedilen Tutar Kaç Yıl Sonra Çekilirse Vergiye Tabi...

    Varlık Barışı Kapsamında Şirkete Kaydedilen Tutar Kaç Yıl Sonra Çekilirse Vergiye Tabi Tutulmaz?

    4
    0

    213 Sayılı Kanun Uyarınca Defter Tutan Mükellefler, Bildirilen veya Beyan Edilen Varlıklarını Kayıtlarına Almak Zorunda Mı?

    Bildirilen veya beyan edilen varlıklar 213 sayılı Kanun uyarınca defter tutan mükellefler tarafından bildirim veya beyan tarihi itibarıyla kanuni defterlere kaydedilecektir.

    • Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler, bu madde hükümleri uyarınca kanuni defterlerine kaydettikleri kıymetler için pasifte özel fon hesabı açacaklar ve bu fon hesabını bildirim veya beyan tarihinden itibaren 2 yıl geçmedikçe işletmeden çekmeyecek ve fon hesabını sermayeye ilave dışında başka bir amaçla kullanmayacaktır.

    • Serbest meslek kazanç defteri ile işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler, söz konusu kıymetleri defterlerinde ayrıca göstereceklerdir.

    Bildirime ve beyana konu olan varlıklar dönem kazancının tespitinde dikkate alınmayacaktır.

    Bu varlıklar bildirim veya beyan tarihinden itibaren 2 yıl geçmesi koşuluyla vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate alınmaksızın işletmeden çekilebilecektir.

     

    2022 VARLIK BARIŞI’NA İLİŞKİN SORU VE CEVAPLAR için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: GİB Rehber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikS.M. Mali Müşavirlik Ofisinde SMMM Dışındaki Başka Bir Mesleği İcra Eden Kişi Faaliyet Gösterebilir Mi?
    Sonraki İçerikYemek parasının ne kadarı vergiden ne kadarı SGK Priminden İstisna Edilmiştir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz